Over

Ik ben Silke Minnema. Ik help jou om je vitaler te voelen door het verbeteren van je leefstijl. Daaronder valt voeding en beweging. Maar ook slaap, stress, ontspanning, roken en alcohol.

Ik groeide op in een gezin met veel aandacht voor een gezonde leefstijl. Met ouders die een praktijk hebben voor oefentherapie-, fysiotherapie en leefstijlbegeleiding ontkwam ik daar niet aan. Ik besloot zelf om leefstijlcoach te worden vanwege mijn interesse in gezondheid en in mensen. Ik vind de achtergrond van keuzes heel boeiend. Wat zijn de onderliggende redenen van leefstijlkeuzes? Het geeft mij veel energie om mensen te helpen gezonde stappen vooruit te zetten. 

HOE HELPT ACT BIJ
LEEFSTIJLONTWIKKELING?

ACT is de afkorting van Acceptance & Commitment Therapy. Dit gaat over de onderliggende drijfveren van je gedrag. Je leert omgaan met moeilijkheden in het leven. Want moeilijkheden horen er nu eenmaal bij. Mag jij van jezelf ‘s nachts wakker liggen of heb je daar een streng oordeel over? Mag je “zondigen” tijdens een etentje, mag je een hekel hebben aan sporten? Het bijzondere is dat als je minder streng leert zijn voor jezelf, de moeilijkheden minder worden.

mijn werkwijze

Ik coach je door aan te sluiten bij waar jij al goed in bent. Bij wat jij leuk en prettig vindt. Dat bouwen we samen uit. Je krijgt geen dieet of strenge schema’s. Ik leer je om met mildheid en acceptatie met jezelf om te gaan. Daarvoor zet ik elementen in uit de ACT-therapie. Ik leer je om beter voor jezelf te zorgen.

Caption Minnema Vitaal Bij Silke voel ik me op mijn gemak. Ik kan alles tege haar zeggen. Ze oordeelt niet en heeft nooit een streng schooljufvingertje. Deze zachte aanpak werkt juist krachtig. Fijn dat ik eindelijk leer om niet zo streng voor mezelf te zijn. Ze heeft me op een andere manier naar mijn leven leren kijken. Niet alleen op het gebied van voeding maar ook beweging, rust en slaap.Caption Minnema Vitaal

NAAM

Ik werk met twee programma’s, afgestemd op verschillende doelgroepen.

Symbol black

LEESTIJLCOACHING OP MAAT VOOR PARTICULIEREN

Symbol black

LEEFSTIJLCOACHING IN BEDRIJF VOOR WERKNEMERS VAN BEDRIJVEN

OPLEIDING EN ERVARING

Symbol black Sport- en Bewegingseducatie
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Symbol black Basis- en vervolgopleiding ACT-coach (Acceptance & Commitment Therapy)

Symbol black Gecertificeerd StressJam coach.

Symbol black 6 jaar ervaring als leefstijlcoach bij Bijleveld Vitaal en Minnema Vitaal.

Symbol black Cursus Flexchair®

AANGESLOTEN BIJ

blcn leefstijlcoaches

Lid van de Beroepsvereniging
Leefstijlcoaches Nederland BLCN

Kwaliteitsregister KABIZ
(Kwaliteitsregistratie en Accreditatie Beroepsbeoefenaren in de Zorg) nr. 18105001684.

Kabiz