leefstijlcoaching op maat

Jij wilt hulp bij het verbeteren van je leefstijl. En je wilt een totaalaanpak die blijvend is. Zowel op het gebied van voeding, beweging en stress als rust en slaap. Je wilt een coach die je bij al die aspecten tegelijk helpt. Leefstijlcoaching op Maat is een individueel programma specifiek gericht op jouw doel en wensen. Naast de coachgesprekken zijn er op maat allerlei hulpmiddelen in te zetten, zoals personal training, het virtual reality StressJam-spel, begeleid bewegen in de praktijktuin en nog veel meer.

Wat is leefstijlcoaching op maat?

Na de intake zien we elkaar 1 à 2 x per week. In het begin zien we elkaar vaker zodat je wat meer coaching krijgt. Na een aantal weken kun je al veel zelf en zien we elkaar minder vaak. Een gemiddeld leefstijlcoachingstraject duurt ongeveer 12 weken. Dat is voldoende om nieuwe gewoontes te ontwikkelen en ze daarna ook vast te houden. Maar ook na beëindiging van de leefstijlcoaching blijft het mogelijk om vragen te stellen. 

Tussen de gesprekken door ga je zelf je leefstijl veranderen. Dat is in het begin altijd lastig. Het kost tijd voordat een nieuwe gewoonte “gewoon” geworden is. Terugvalletjes horen er dan ook bij en zijn niet erg. Je leert dan juist hoe je het de volgende keer anders kan aanpakken. Opnieuw starten is dan geen terugval. 

Mag jij van jezelf wakker liggen ’s nachts? Mag je eens een dagje lui zijn, of teveel lekkere en foute dingen eten? Samen met jou kijken we naar jouw gedachten hierover. En we gaan jouw strengheid ombuigen naar mildheid. Je leert om aardiger voor jezelf te zijn, bewuster te leven en voor jou betere keuzes te maken. En als dat een keer minder goed lukt, leer je om niet bij de pakken neer te zitten maar te waarderen wat je wél bereikt hebt.

Mogelijke tools

De coaching bestaat voor een groot deel uit gesprekken. Aanvullende hulpmiddelen die we afhankelijk van jouw doel en wensen kunnen inzetten zijn:

Symbol black Stress Virtual Reality Game StressJam

Bewust je stressniveau trainen kan bij Minnema Vitaal op een innovatieve en speelse manier. Met de Virtual Reality-game StressJam, waarvoor Minnema Vitaal sinds 2019 een coachingslicentie heeft. Met een VR-bril op kom je (virtueel) in allerlei situaties terecht. Zoals een hangbrug over een ravijn op een exotisch eiland. Terwijl je in het spel bent, meet een lichaamssensor je hartslagvariabiliteit en ademhaling. Hierop reageert het spel weer (via biofeedback). Jouw eigen stresssysteem is jouw wapen in dit spel. Je leert jezelf zowel tot rust te brengen als je stressniveau juist op te voeren. Silke begeleidt je tijdens deze game-sessies. Meestal is 4 tot 6 keer het StressJam spel spelen voldoende om zelf je stresssysteem te leren besturen.

Symbol black Personal training

Als je hulp wil bij sporten / bewegen, dan doen we dit in de praktijk van Minnema Vitaal in de beweegtuin in de buitenlucht. Je krijgt van Silke 1 op 1 begeleiding om oefeningen correct en effectief uit te voeren voor het beste resultaat. Tijdens de personal training komen ook je houding en ademhaling aan bod.

Symbol black HRV-Meting

Met een sensor op je oor meten we in een paar minuten je Heart Rate Variabiliteit (HRV). De HRV-meting meet hoe je hart reageert op stress. Of het na een stresspiek weer snel herstelt of niet. Het zegt iets over het vermogen van je lichaam om te kunnen ontspannen. Als je lange tijd onder flinke stress staat, dan is dat zichtbaar met de HRV. Zelfs als je deze stress zelf niet ervaart. Door de HRV-meting word je je bewust van stress en ontspanning in je leefstijl.

Symbol black ACT-Guide-App

Om je coaching te ondersteunen kun je gebruik maken van de gratis ACT-Guide App. Dit is een hulpmiddel uit de Acceptance & Commitment Therapy. Met deze App krijg je na je coachingsafspraak gerichte oefeningen en opdrachten om je verder te helpen.

Symbol black Buitensportlessen met een groep

Je kunt als onderdeel van je coachingstraject ook meedoen met de groepslessen in de tuin van de praktijk. In een groep van maximaal 10 deelnemers werk je onder begeleiding van een fysiotherapeut of leefstijlcoach aan je conditie, houding en ademhaling. Je kunt op 2 momenten in de week meedoen.

voor wie

Leefstijlcoaching op Maat is voor iedereen die professionele begeleiding wil bij het ontwikkelen van een blijvend gezondere leefstijl. Je leefstijlcoach is je personal trainer, voedingsadviseur, stressconsulent en slaapcoach in één. Met een geïntegreerde aanpak, afgestemd op jouw wensen, situatie en agenda.

AANMELDEN OF VRAGEN?

Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem gerust contact op met Minnema Vitaal.