leefstijlcoaching in bedrijf

Vitale, fitte medewerkers zitten lekkerder in hun vel, doen hun werk met meer plezier én vallen minder snel uit. Dat is win-win voor zowel werkgever als werknemers. Steeds meer organisaties zien dan ook de voordelen van leefstijlcoaching.

Wat is leefstijlcoaching in bedrijf?

Minnema Vitaal biedt leefstijlcoaching voor bedrijven. Op basis van de doelen en wensen stellen we op maat een pakket samen. De coaching bestaat voor een groot deel uit vitaliteits- en inzetbaarheidscoaching in de vorm van coachinggesprekken. Dit kan zowel individueel als met een groep collega’s. Aanvullende onderdelen die we, afhankelijk van het doel en de wensen, kunnen integreren in het pakket zijn:

Symbol black Stress Virtual Reality Game StressJam

Bewust het stressniveau trainen kan bij Minnema Vitaal op een innovatieve en speelse manier met de Virtual Reality-game StressJam. Silke Minnema is geaccrediteerd als StressJam-coach door JamZone, de organisatie die de StressJam VR-game ontwikkelde. Met een VR-bril op komt de medewerker (virtueel) in allerlei situaties terecht. Zoals een hangbrug over een ravijn op een exotisch eiland. Tijdens het spel meet een lichaamssensor de hartslagvariabiliteit en ademhaling. Hierop reageert het spel door biofeedback te geven. Het eigen stresssysteem is het wapen in dit spel. Medewerkers leren zichzelf zowel tot rust te brengen, als ook hun stress juist omhoog te brengen zodat hun focus toeneemt. Silke begeleidt deze game-sessies. Meestal is het voldoende om het StressJam spel per persoon 4 tot 6 keer te spelen om zelf het stresssysteem te leren besturen.

Symbol black Flexchair-oefeningen

Flexchair-oefeningen voor medewerkers met rugproblemen. Een Flexchair is een dynamische werkkruk die de rompbalans traint en voor een goede core-stabiliteit zorgt. De digitale feedback die de Flexchair geeft via de computer of de gratis Flexchair-App is innovatief. Medewerkers kunnen zien hoe lang ze zitten en of ze meer naar links of meer naar rechts zitten. Met deze feedback kunnen Flexchairgebruikers zelf hun zitgedrag en beweeglijkheid verder verbeteren. Silke Minnema heeft de cursus coördinatie, training en meting Flexchair afgerond en is bevoegd Flexchair begeleider.

Symbol black Personal training

Als medewerkers hulp willen bij sporten / bewegen, dan kan dit in de praktijk van Minnema Vitaal in de beweegtuin in de buitenlucht. De medewerker krijgt 1 op 1 begeleiding om oefeningen correct en effectief uit te voeren voor het beste resultaat. Tijdens de personal training komen houding en ademhaling ook aan bod.

Symbol black Buitensportlessen met een groep collega’s

Medewerkers kunnen ook meedoen met de groepslessen in de tuin van de praktijk of (in-company) op een buitenlocatie. In een groep van maximaal 10 collega’s werken ze onder begeleiding van een fysiotherapeut of leefstijlcoach aan hun conditie, houding en ademhaling.

Symbol black HRV-Meting

Met een sensor op het oor meten we in een paar minuten de Heart Rate Variabiliteit (HRV). De HRV-meting meet hoe het hart reageert op stress. Of het na een stresspiek weer snel tot rust komt of niet. Het zegt iets over het vermogen van het lichaam om te kunnen ontspannen. Als iemand lange tijd onder flinke stress staat, dan is dat zichtbaar met de HRV. Zelfs als iemand deze stress zelf niet ervaart. Met de HRV-meting worden medewerkers bewust van stress en ontspanning in hun leefstijl.

Symbol black ACT-Guide-App

Om de coaching te ondersteunen maakt Minnema Vitaal gebruik van de gratis ACT-Guide App. Dit is een hulpmiddel uit de Acceptance & Commitment Therapy. Met deze App krijgen medewerkers na hun coachingsgesrpek gerichte oefeningen en opdrachten ter ondersteuning.

Symbol black Mindfulness

Minnema Vitaal zet technieken uit de mindfulness in om medewerkers zich bewust te laten worden van hun gedrag, gewoontes en keuzes. Het kennen en erkennen van onderliggende behoeften helpt bij gedragsveranderingen die nodig zijn voor leefstijlverbetering.

Symbol black In-Company groepseducatie

Door een lunchlezing of een andere vorm van groepsvoorlichting geeft Silke Minnema educatie over thema’s als stress, voeding, slaap en beweging. Deze educatie is afgestemd op de doelen en wensen van jouw bedrijf.

OFFERTE OF VRAGEN?

Wil je de vitaliteit en inzetbaarheid van jouw medewerkers vergroten? Maak dan een afspraak waarin we jouw doelen en wensen bespreken en de mogelijkheden die Leefstijlcoaching in Bedrijf biedt om je te helpen die te bereiken. 

opdrachtgevers

Minnema Vitaal verzorgt In-Bedrijf Leefstijlcoaching voor DAR Nijmegen, gemeente Nijmegen, Strukton en Conexxion.