cool-programma

**Op dit moment zijn alle groepen vol en laat mijn agenda het helaas niet toe om nieuwe groepen te starten.

Voor Leefstijlcoaching op maat of Leefstijlcoaching in bedrijf bel of mail voor meer informatie.**

CooL (Coaching op Leefstijl) is een programma voor behandeling van overgewicht bij volwassenen. Het is een gecombineerde leefstijlinterventie die door het RIVM erkend is. Het CooL-programma wordt door vrijwel alle zorgverzekeringen volledig vergoed. Je hoeft ook geen eigen risico te betalen. Vraag het na bij je eigen zorgverzekering of neem contact op.

WAT IS HET COOL-PROGRAMMA?

In het CooL-programma krijg je advies en begeleiding bij het verbeteren van je leefstijl. Het gaat om voeding en beweging. Maar ook om andere leefstijlaspecten zoals slaap, alcohol en roken. Het werkt omdat:

Symbol black Het programma een combinatie is van een gezond voedingspatroon, meer bewegen en andere gedragsveranderingen.

Symbol black Je leert hoe je gewicht verliest én hoe je daarna ook op gewicht blijft

Symbol black De begeleiding intensief is en langere tijd duurt

HOE VERLOOPT COOL?

Het hele CooL-programma duurt 2 jaar. In het 1e jaar van het Cool-programma heb je regelmatig coachgesprekken met je leefstijlcoach. Silke Minnema is opgeleid en BLCN-geregistreerd CooL-leefstijlcoach. Dat is een voorwaarde voor de vergoeding door je zorgverzekering. Silke helpt je om je leefstijl te verbeteren door je te coachen op je gewoonten in beweging, voeding, rust en stress. Tussen de gesprekken door ga je zelf thuis met de adviezen aan de slag. Eens in de maand heb je onder begeleiding van Silke een groepssessie met andere mensen die dit programma ook volgen. Het is fijn om in de groep te merken dat je niet de enige bent. Je steunt elkaar

Het 2e jaar van het CooL-programma ga je steeds meer op eigen kracht doen wat je geleerd hebt. Maar dat hoef je nog niet helemaal alleen. Je komt nog 8 keer bij elkaar met je vertrouwde groep. Je CooL-Coach begeleidt je, maar laat je steeds meer zelf doen. Zo leer je het tijdens het traject steeds meer zelf te doen.

CooL coaching

VOOR WIE?

Het CooL-programma is speciaal voor mensen die (veel) te zwaar zijn. Je kunt na verwijzing door je huisarts of medisch specialist meedoen met CooL als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

Symbol black Je hebt obesitas met een Body Mass Index (BMI) ≥ 30 kg/m2

of

Symbol black Je hebt overgewicht met een BMI ≥ 25 kg/m2 en een risicofactor zoals hart- en vaatziekten (HVZ), Diabetes Mellitus Type 2 (DM2), slaapapneu of artrose.

Caption Minnema Vitaal Het CooL-programma vond ik in het begin maar zo zo. Maar Silke hielp me met xx en daardoor werd het steeds leuker. Ook merkte ik na x tijd dat ik me steeds beter ging voelen en dat xxx. Nu heb ik al x tijd een x lagere BMI. Veranderen is moeilijk, maar het is met Silke’s hulp absoluut mogelijk! Caption Minnema Vitaal

NAAM

AANMELDEN OF VRAGEN?

Wil je weten of jij kunt meedoen met het CooL-programma? Heb je vragen over de vergoeding of wil je andere informatie? Bel gerust of stuur een Appje of een mailtje.